Quality Coordinator

Omschrijving

Zoek je een stevige engineeringrol met verantwoordelijkheid voor GMP? Wil je werken bij een bedrijf dat een bijdrage levert aan een gezondere wereld? Kijk dan snel verder om te zien of de functie Quality Coördinator Engineering & Maintenance bij Bilthoven Biologicals iets voor jou is!


Bilthoven Biologicals (BBio) – sinds 2012 onderdeel van Cyrus Poonawalla Group, ’s werelds grootste vaccinproducent in volume – is een wereldwijd opererend biofarmaceutisch bedrijf dat vaccins produceert, zoals polio-, difterie-tetanus-polio- (DTP) en BCG vaccins. Bilthoven Biologicals levert vaccins aan de World Health Organization (WHO) voor het polio- eradicatieprogramma. 


De Quality Coördinator Engineering & Maintenance maakt deel uit van de afdeling Engineering & Maintenance (E&M). Deze afdeling richt zich op engineeringsactiviteiten, inclusief het uitvoeren van grote investeringsprojecten, het geven van operationele support en het uitvoeren van Commissioning & Qualification (C&Q). Daarnaast houdt de afdeling zich bezig met de uitvoer van onderhoud aan de verschillende plants / productieafdelingen waar het gebouwen, utiliteiten en equipment betreft.


Wat ga je doen

Als Quality Coördinator E&M ben je verantwoordelijk voor het bewaken, coördineren en verbeteren van de Quality-gerelateerde zaken van de afdeling E&M in relatie tot alle andere afdelingen binnen BBIO. Daarnaast heb je de verantwoordelijkheid voor GMP op de afdeling en is het de bedoeling dat je het GMP bewustzijn van technicians en engineers verhoogt. Jij bent de effectieve link tussen kwaliteitssysteem en operationeel proces en je zorgt dat de kwaliteitsprocessen binnen E&M conform geldende regelgeving plaatsvindt. Je geeft tevens advies aan de afdeling aangaande kwaliteitszaken en verzorgt metingen en rapporten van KPI resultaten van de afdeling op kwaliteitsgebied. Bovendien identificeer je continue verbeteringsinitiatieven en voer je deze door. Jij fungeert als het kwaliteitsgeweten voor de afdeling en rapporteert aan de director Engineering & Maintenance. 


Samengevat zijn jouw taken:


 • Informeren, enthousiasmeren en aanspreken van medewerkers, managers en de director E&M op kwaliteitsbeleid van de onderneming;
 • Zorgen voor de voortgang van het proces, tijdige signalering van afwijkingen en juiste bijstelling;
 • Doen van verbetervoorstellen op QHSE gebied en faciliteren bij de uitvoering evenals het integreren van continuous improvement;
 • Plannen, uitvoeren en rapporteren van audits (GMP, ISO, EHbS) op eigen afdeling, bij leveranciers en bij contractors;
 • Opstellen van trendanalyses en verbetervoorstellen m.b.t. kwaliteit binnen de E&M afdeling.

Vereisten

We geven je veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Van jou vragen we, naast passie voor je werk en toewijding:

 • Relevante hbo/wo- opleiding;
 • Vijf jaar relevante werkervaring binnen maintenance en/ of engineering;
 • GMP ervaring;
 • Bedrijfskundig inzicht;
 • Klant-, kwaliteits- en resultaatgerichte instelling;
 • Deskundigheid en strategisch inzicht;
 • Lange termijnvisie.


Aanbod

 Als Quality Coördinator E&M bij Bilthoven Biologicals kun je rekenen op een goed salaris. Je kunt kiezen voor een 36-, 38- of 40-urige werkweek. Pensioen bouw je op bij ABP. Minstens zo belangrijk: we zijn een groeiend bedrijf. Dat biedt mogelijkheden voor mensen met passie en ambitie, maar brengt soms ook groeistuipen met zich mee. We bieden je geen gespreid bed, wel de mogelijkheid om met onze organisatie mee te groeien.


Voor deze functie is vaccinatie verplicht.Solliciteren

Wereldwijd is er een tekort aan betaalbare vaccins voor kinderen. Daarom werken we hard aan de productie van onder andere poliovaccins. Hiermee willen we dit tekort verminderen en kunnen Unicef en WHO nog meer vaccins distribueren. Dit sluit mooi aan bij onze ambitie om wereldwijd kinderen een gezonde jeugd en een goede toekomst te bieden. 

Wil je hier aan meewerken en jezelf verder ontwikkelen? Solliciteer dan direct op deze vacature en wellicht word jij onze nieuwe collega!

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjolein Isarin (recruiter). Je kunt haar mailen via werkenbij@bbio.nl of bellen op 030 -800 4800.

Meer informatie over BBio vind je op www.bbio.nl